Hem / Nyheter / Fortfarande obesegrade efter straffvinst!

SENASTE NYTT

Fortfarande obesegrade efter straffvinst!

12 oktober 2017 06:04

Huddinge kom till match med endast tre femmor och två målvakter, många trodde nog på ojämn match..........

Hudiksvall fick en rivstart, mycket tack vare ett powerplay som drabbade Huddinge efter 29 sekunder och när klockan stod på 1:53 hade gästerna tagit ledningen.

Huddinge tog över matchen efter ha blivit fulltaliga, grabbarna tänkte inte gå på halv fart bara för att man hade ont om manskap.
Tyvärr var man lite för het på gröten och man drog på sig en utvisning med för många spelare på isen.

Hudik visade att man har ett bra powerplay och 0-2 var ett faktum efter 9:37

Huddinge visade återigen när man blev fulltaliga att man var pigga och tog över matchen medans Hudik försvarade sig med stor offervilja matchen igenom.
Det blev fler mål i powerplay, nästa blev Huddinges! Eric Backman kunde skicka pucken från blå linjen förbi den väl skymda målvakten i Hudik, Erics andra i år och 1-2 på tavlan och pausvila.

Andra perioden, efter ha varit hundraprocentiga i powerplay båda lagen så blev det inga mål andra perioden trots ett powerplay för Huddinge och två för Hudik.

Tredje perioden, Huddinge fortsatte att spela snabbt och med bestämdhet, inget fel på orken och man fick ett powerplay efter 3:54.
Alexander Anderberg presenterade sig som målskytt för första gången i år med den sköna kvitteringen i just powerplay efter 4:42, båda lagen hade visat bra powerplay, skulle det vara avgörande för matchen?

Hudik ville annorlunda och chockade genom att återta ledningen, 32 sekunder efter Huddinges kvitteringsmål. Första målet i matchen spel fem mot fem.

Huddinge fortsatte att trampa på, än var man inte slagna eller nedbrutna. 
När man fick möjlighet i powerplay, efter att Hudikmålvakten flyttat målburen, trodde vi på läktaren att det skulle bli mål, men Hudik rensade och offrade sig bra medans Huddinge såg ofokuserade ut.
Huddinge fortsatte att pressa ned Hudik, tvingade fram flera icingar i följd och Hudik tog timeout för att få ordning på spelet och få vila eftersom man inte kunde byta på grund av icing.
Kvitteringen kom med mindre än tre minuter kvar, Adam Hansen gjorde sitt tredje mål för året och lagets första i spel fem mot fem.

Förlängningen blev mållös och matchen skulle avgöras på straffar.

Rasmus Dahlberg-Karlsson la Huddinges första och kunde dundra in den från nära håll!
Hudik kvitterade på sista försöket och straffläggningen till sudden death.

Daniel Fahlström räddade 
Alexander Anderberg la Huddinges straff och avgjorde! Han fick sitt andra mål för året och blev också matchens lirare, vald av Länna Sport.

Att Huddinge skulle ge Hudik en sådan match med endast tre femmor trodde nog inte många utanför laget. Grabbarna visade hela matchen att man hade orken och viljan.
Redaktionen är övertygad om att man hade vunnit på fulltid om man hade haft fler spelare. Att spelare blir sjuka och skadade är tyvärr sådant som händer och vi lider med de som är skadade.
Hur länge spelarna blir borta är för tidigt att säga, man måste skynda långsamt och läka ordentligt, det kommer bli en lång säsong!

Se avgörande straffen samt en intervju med just Alexander Anderberg här https://play.staylive.se/huddingehockey/w/5747

Nästa match, borta mot Väsby på söndag, sen kommer Hammarby på besök!

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10